Wednesday, 30 November 2011

moods.

Assalamualaikum.

err agak lama lah jugak saya tidak mengupdate blog. hehehe.
mula mula nk update something, but mcm malas pulak.

hari ni mood aku, random. ada happy, sedih + marah.
aku happy, sbb aku dpt jumpa crush aku *cough cough* siapa tak happy en crush dtg rumah. hehehe

aku sedih sbb cikgu tuition paling aku suka dh meninggal jumaat lepas. aku baru tau hari ni... sedih en? tak? blah ah kau -.- dia baik, dia ajar pun senang nk fhm, dia suka buat lawak. but then...dia dh meninggal. i'm kinda miss him actually. aku dh quit tuition, rasa bersalah pulak :'( ouh yes, aku menangis. tak kisah lh dia india ke, aku still sedih.

ouh then aku marah jugak hari ni, sbb crush aku ckp kwn dia ada bg tau dia yg aku ada tweet something psl dia tuu! 'dia' stands for my crush lah. aku dh mcm 'wth man? kau semua benda nk bg tau dia -.-' annoying k?! ya Allah, aku respect dia lah kan, sbb dia senior and dia tu bf kwn aku. aku taknak lh nnt kwn aku sedih sbb aku marah bf dia or what. but please lah wehh, takan semua benda kau nk bg tau kwn kau tu wehhh! eeee geram aku dgn mamat tuuuuu!

k k dh~ *inhale exhale*
so thats all guys, ouh wait! abg aku dh habis exam, untunglah! benci kau abg! cehh jk byeee, Assalamualaikum :)

Monday, 21 November 2011

Penakut - Yuna

Tak semua kau rencana kan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta

Chorus
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja
Oh ini tidak adil tidak adil baginya
Oh ini tidak adil tidak adil bagiku
Oh ini tidak adil
Untuk kau bertanya jika ku mencintaimu juga

Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucapkan tak pernah engaku tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah kau cuba ringankan

Ulang Chorus
Bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku
Assalamualaikum :)

hai hei eh? k wtv
hari ni 21112011, actually aku kena ambik duit hari ni, BUT aku bgn lmbat, so tak sempat. aku ckp dgn mak aku nk ambik esok can? then mak aku ckp tak boleh sbb esok aku kena pergi hospital. ouh yeah dang i forgot already. haih then mak aku suruh ambik hari rabu. hmm sokay sokay. janji dpt duit. hewhewhew

k thats all. bye peeps xxx

Thursday, 17 November 2011

Results + Busybody.

Assalamualaikum.

Hai, hei eh?
K minggu ni adala minggu dpt result. But not for SPM's and PMR's.
Hmm kwn kwn aku ramai tnya result aku mcm mana blalabla.

Well guys, i'm not proud 'bout my results. Its sucks like hell. Aku tau lh korang semua pandai pandai kan? But please, markah korang bagus ke teruk ke, aku taknak tau. Sbb tu mrkah korang. Aku tk boleh buat apa apa. Kalau aku ckp psl markah aku pun, korang boleh buat ap? Korang nk buat exam aku balik ke? Tak en? If markah aku bagus, korang nk sedih lh sbb markah korang lg teruk or blablabla. Bila markah aku teruk, korang dh mcm *speechless sbb korang punya markah lg bagus kan?

So knp korang nk tau sgt psl aku or someone else punya results? Just think 'bout yourself lh bruh. Jangan lh jd busybody wehh. If markah korang sama dgn aku, takpe ah jgk. Boleh kamcheng sikit. Ni kalau korang punya 1000 kali ganda lg bagus? Korang nk ckp apa? 'alah alisya, tahun kau byk lagi, kau boleh buat lg bagus weh. Jgn give up' k mmg lh, but kalau tahun aku tak sebanyak mcm kau sangka mcm mana? Haih.

So, this is it. Luahan hati seorang perempuan yg bernama Alisya :) tehee (Y) so guys/girls, please faham faham kan lah apa yg aku tgh maksudka ni eh? Jgn jd busybody. Takde siapa suka ;)
So ciao, Assalamualaikum. Kalau Tk jwb dosa, kalau jwb sayang :)

Monday, 14 November 2011

i miss you already.

Sunday, 13 November 2011

bagusnya kau, esok nk exam lps tu ckp aku bodoh :) aku tabik spring punya laaa bruh~

The on that got away

Summer after high school when we first met
We make out in your Mustang to Radio head
And on my 18th birthday we got that chain tattoos
Used to steal your parents' liquor and climb to the roof
Talk about our future like we had a clue
Never plan that one day I'd be losing you

And in another life I would be your girl
We keep all our promises, be us against the world
And in other life I would make you stay
So I don't have to say you were the one that got away
The one that got away

I was dreaming you were my Johnny Cash
Never one, we got the other, we made a pact
Sometimes when I miss you, I put those records on, whoa
Someone said you had your tattoo removed
Saw you downtown singing the blues
It's time to face the music, I'm longer your muse


And in another life I would be your girl
We keep all our promises, be us against the world
And in another life, I would make you stay
So I don't have to say you were the one that got away
The one that got away

The one, the one, the one
The one that got away

All these money can't buy me a time machine, no
Can't replace you with a million rings, no
I should've told you what you meant to me, whoa
'Cause now I pay the price

In another life I would be your girl
We keep all our promises, be us against the world
And in another life, I would make you stay
So I don't have to say you were the one that got away
The one that got away

The one, the one, the one, the one

And in another life I would make you stay
So I don't have to say you were the one that got away
The one that got away

A thousand years.

Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/c/christina_perri/a_thousand_years.html ]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more


Saturday, 12 November 2011

hey, i like you :) yes, you.

Thursday, 10 November 2011

11.11.11

Assalamualaikum :)


14 nov nnt, abg abg kita dan kakak kakak kita akan mengambil SPM~
termasuk lah abg saya; Ahmad Zuazri.

so With my
1 Heart
2 eyes
5 litre blood
206 bones
1.2million Red Cells
60 trillion D.N.A.'s
I wish u All the very best of LUCK!



thn dpn turn alisya pulak exam~ but bukan SPM lah. haha 
soo dont study hard, but study smart alright ;) weee~

Tuesday, 1 November 2011

Goodbye 01.11.11 :') you will be missed <3
hmm 1030 nnt dia muncul lah tu :/

*i really really hope so :(
dear November, please be nice to me :/
ya Allah, ya Tuhanku, kau lah pemegang segala hati, bukakanlah hatinya untukku ya Allah. Amin.