Saturday, 20 August 2011

smlm aku tgh nk search lagu dkt youtube, then tiba tiba nmpak link bwh ni haa, aku bukak lah. then............... #dgrlagunidulu :B
heheh dh dgr?! bestkan?! k meh aku jwb, TAK LANGSUNG! aku dgr je dh menaik bulu roma aku -.-  dh lah orang kelate then nyanyi lagu ni -.- aku rasa apa dia nyanyi ni, tkde siapa fhm o.O bahasa apa ntah :O 
eeeeeeeeeeehihihihihi so geli 
ha siapa yg geli mmg sesuai ah dgr lagu ni
dh ah siapa yg belum dgr, dgr lah dulu :3 mantop beb lagu ni

Friday, 19 August 2011

hmm meow tk blk lg :/ but, dpt kucing baru :3 serious mata dia juling, haha i called her JOJO :3 ngehngeh dh ah ganas kacau Gel -.- keshian Gel :( cehh haha hmm ntah apa lh Meow buat skrg :'( hmm nk tnya dkt Dr Meow, tp takut dia ckp aku annoying pulak, so baik aku diam jelah :/ hmm

eh haaa! ptg td, aku berbuka dgn girlplens aku dkt pizza hut sec 7 :3 but khadijah, natasha dgn fathin tk join :'( alahai sedihnya :'( hmm but taeyeon buat kitorang gelak lh jgk dgn muka dia tu :p lol

adoiii malas ah nk type lagi, hekhek, bye :3

Thursday, 18 August 2011

Td dia kata nk Skype -.- smpai skrg aku tnggu ni -.- haih tunggu smpai esok pg jelah alisya
assalamualaikum :)
 ptg td che pergi bazaar ramadhan dkt sek6, tgh cari cari kuih ni, tiba tiba ada 2 lelaki yg sgt lah tak handsome, cehh ahhaha #jahatnya

boy with cap: untung lah kau ada org syg............
botak boy: diam lah kau! kau kisah apa ada org syg aku ke tak? asl? kau tkde org nk syg ke? pergh hina gila kau.
boy with cap: mana ada, aku ckp je...
botak boy: ha so? yg kau nk kecoh pehal? annoying tau tk ayat tu?! apa kau ingat ni fb nk ckp mcm tu?! hish dh ah bosan duh layan kau, bye. mak aku dh panggil.

*then bila lelaki botak tu dh ciao*

boy with cap: bukan dia dtg sorang sorang ke td? mana dtg pulak mak dia?

aku dh nk tergelak dh dkt situ, boleh pulak berdrama dkt tgh tgh jln tu xD hahahaha
kesian pulak dkt lelaki yg pakai topi tu, tk psl psl kena tengking. hahahaha
but lelaki botak tu ckp betul jgk, tk payah ah annoying sgt smpai nk ckp mcm tu, lol.
kalau diorang tgh gaduh dkt fb tu, confirm aku like byk byk punya lah, hahahaha.
k tu je lah, nk cari meow. bye <3

hmmm setiap hari hilang, knp lah kau suka merayau meow? T.T tk kesiankan dkt aku ke? :( tsk tsk haih, gelly je yg setia dkt aku :3 cehh haha tu pun setiap hari kena bersihkan taik dia -.- haih takpelah, jnji dpt pahala tolong kucing :') cehh hahaha hmmm blk lh meow :( nk bg mkn ni :(

Wednesday, 17 August 2011

Trial PMR

Assalamualaikum. Esok 18 ogos. Kakak kakak abang abang form 3 ada trial pmr. Soo disini saya mengucapkan, goodluck! Especially Nadiah, kak iman, hanif, korie, semua lah! Ramai lg. Ngehngeh eleh korang boleh buat lah ;) trust me :3 hihihihi k bye! Xxxxxxx <3

Tuesday, 16 August 2011

16 august

assalamualaikum :)

hihi :) tarikh hari ni 16 ogos.
well, hari ni birthday kwn saya :) #i wish he is :'(
saya takde hadiah untuk dia, so saya tulis entry psl dia lah.

hmm, saya dh 7 bulan dh tak tegur dia, smlm pun saya wish, ingatkan dia tknak reply, but ... dia reply :D cehh haha kembang japs. k hmm, hari tu cousin saya buduhs sgt pergi tegur dia pakai acc saya, sumpah saya sedih gilaa smpai skrg tk maafkan cousin saya tu lagi. tsk tsk. well saya mengaku awal thn semua tu salah saya :') but takan smpai skrg tk maafkan lagi kot  T.T haih, tkpe lah. saya tau saya annoying. hmm, ouh and thnks for everything :') thnk you so much.hmm i'm kinda miss him actually :/ hmm tu jelah kot. tkde pape lagi nk ckp :/ haa


HAPPY 6TEEN BIRTHDAY AS'AD! :') MAY ALLAH ALWAYS BLESSING YOU! :') 




sincerely, 
NurAlisyaNamirah :')

Sunday, 14 August 2011

cats :3

assalamualaikum, eee rindunya nk update blog :3 k blablabla, aku nk cerita psl kucing aku. kalau tk berminat nk baca, boleh pergi dari sini yee? :)

k smlm Meow tknk makan :( dh lh kurus :( hmmm, smpai nk nangis aku bg dia makanan, tp dia tak makan, tsk tsk. Gel makan byk sgt smpai perut buncit. haih, aku tnya cousin aku, dia pulak mmg tk pernah ada kucing, mcm mana dia nk tau, dia suruh aku tnya org yg byk bela kucing, so aku pun memberanikan diri nk tnya dkt Dr. Meow :3 ngehngeh nama dirahsiakan. so korang just kenal dia dgn nama Dr. Meow :3 hihi kbosan

aku tnya dia, kucing aku nk tknk makan, nk biarkan dia mati ke apa? then dia ckp apa ntah, mls nk tgk inbox blk. hehehe then td, aku bg kucing aku mkn, makin berselera pulak dia, hihihi ^.^ well, baru bela kucing, mana lah aku tau -.- hmmm thnks Dr. Meow :') i'm very grateful :')



Friday, 12 August 2011

Huaaaaa Meow dgn Gel dh hilang! :'( sedihnyaaaa :'( tsk tsk

Wednesday, 10 August 2011

vain












 meow and jelly <3
 messy hair jkhdcjanxcbg
 for you? no no. for him.
vain mcm makcik jual nasi lemak dkt kantin. 

Tuesday, 9 August 2011

Bahasa Melayu

assalamualaikum :)
weellll hari ni che nk habaq maaaiiiii psl Bahasa Melayu ni :)
 mcm yg hangpa semua tau, kita duduk di negara Malaysia :)
jd, apa salahnya hangpa semua ckp Bahasa Malaysia? toksah nk megah ckp Bahasa English sgt lah kn?

che bukan apa, semenjak cik dijah tulis entry mcm ni jgk, che pun nk semak jgk lh kn? :p maaf lah ye khadijah :p
k smbung, smlm, tadi che bukak bukak je blog, ramai post pakai bahasa luar, k che bukan tk bg, mampos korang lah kan nk buat apa, che just nk ckp je. jd, apa kata hangpa diam kjp, baca apa yg che nk tulis ni.
await hangpa semua tknak tulis dlm BM? hina sgt kah bahasa kita ini? ha ambik baku punya ayat. k sambung, buruk sgt ke bahasa melayu ni? hmm? che bukan apa, tp che pelik lah kn, che bukak blog tu dlm BI, che bukak blog ni dlm bahasa BI.

kesian pulak dkt Najib sbb cipta 1Malaysia ni, dia tkde pulak buat 1Dunia? haih, kalau hangpa BI ok tkpelah lh jgk, kalau hangpa BI pun bercelaru, tak malu? ha? bangga jgk ke? tolong lah, kalau bahasa melayu ni, kita takan salah eja atau apa apa lh kn, sbb kita mmg duduk dkt Malaysia, betul atau tidak? tidak? pergi mati. kubur lain lain.

atuk nenek moyang hangpa dulu, speaking ka? k kjp, che pun tk tau diorang speaking ke tk? o.O
k pape lah, ha kita tk payah lah nk poyossss sgt pakai BI tu. seperti yg che ckp td, che bukan nk marah, che cuma nk ckp je. k sukati korang lah korang nk buat apa lps ni. nk kutuk che ke apa ke, terserah. sbnrnya ada byk lg che nk membebel, tp malas nk type~ fikir fikir kan dan selamat beramal :)

assalamualaikum.


Monday, 8 August 2011

8 august

assalamualaikum ^.^ hari ni 080811 :)
well tarikh ni, tarikh keramat bg parents aku :3 hikhik, dh 24 thn dh diorang kahwin :') awww suweeeeetttnyaa
and tarikh ni tarikh keramat bg kitorang :') now we're officially hunny :* well my new boyfriend is UJIAN KETIGA 2011 _|_  suweeetkan kitorang :') tgk ah hari jumaat nnt aku break dgn 'dia'. HAHA k tk lawak. sakaizzzzzzzzzzzzzz

ouh yeah, lupa! happy anniversary ayah & umi! me laff both of you! and umi, hv fun with your present ;) hihi ouh yeah, you too ayah :p alhamdulillah :') hihi, semoga smpai ke akhir zaman k both of you :'>

xxxxx <3

Sunday, 7 August 2011

7 august.

assalamualaikum :)
hihi :> td pukul 1pm saya pergi library baru dkt KGSSAAS :>
k seriously dkt sana mmg tk boleh sejuk lagi agaknya -.-
aku yg pakai cardigan pun still sejuk -.- grrr

k dkt lib tu pun asyik merayau je ;p hihi
tgk 6D :3 weeheeee~ thnks akmal temankan aku :') dh lh aku sorang je perempuan dkt situ -.-
then dh lepas tgh 6D, lepak dkt tempat kanak kanak :3 hihi comel je tempat diorang :3
then dh bosan sgt, baru lh study sc, tu pun skjp je sbb pukul 4 dh blk~

rasa mcm nk pergi lg je :3 hihi lps exam lah ^.^
ouh yeah, thnks khadijah, fitri, akmal aizan, hazman, nik, fatin, and ramai lagi lah sbb dtg :3 and special thnks to zul sbb jd tour guide kitorang :> hihi

k ciao. xxxx <3

Saturday, 6 August 2011

6 august.

asssalamualaikum dan salam 1Malaysia.
lol geli betul 1Malaysia ;p

k tadi ayah kita tnya kita, siapa akmal aizan?
kita ckp lh akmal kwn kita je.
then mak kita masuk celah mana ntah dia ckp, yeke kwn? ke pakwe? gelak gelak -.-
ayah kita dgn mak kita gelak -.- kita dh mcm 'apa ni?!' -.-

akmal kwn kita jelah, kita tknak ada bf playboy, kaki tipu, kaki smoking, kaki pukul, gatal, pervert and etc. tak suka k? but akmal miang je, tkde kaki kaki ni ;p hihi gelinya kita.

kan kita dh ckp kita tknak cpl lg dh! but kalau shahrincool kita nk lh ;p hihi comel <3 k geli betul.
kita tk kisah pun kalau ex kita blabla ke dh dgn org lain, so what? lantak dia lah.
peduli apa kita, dia kwn kita je. karang nnt ada mulut mcm mulut itik ckp tu lah ckp ni lah -.- tarik mulut dia tu karang! padan muka, jd angelina jolie terus -.-


haih k lantak ah psl tu, esok nk pergi lib! kita nk bljr sc! hiiisssshhh mcm mana ni?! umi tlg lh ada free time untuk hntar T.T and TAKNAK DATANG TUITION! FULLSTOP.

Friday, 5 August 2011

i'm freakin hate you.

ihateyou A :'(
knp kau asyik kacau hidup aku? :'(
sumpah aku sedih gila bila kau buat mcm tu dkt aku. enough lah A :'(
tk gunanya kalau kau buat mcm tu. dia dh benci aku dh pun :'(
stop kacau hidup aku!

shahrincool!

assalamualaikum :)
hikhok :B

i think i'm kindda like him :o
nk tau siapa :> hihi
boy dkt bwh ni ---v


comel k?! aaahhh tgh berebut rebut dgn natasha ni :> lelaki ni nmpak mcm baik :> hikhik
and guess what? dia tk sombong pun :> bukan mcm guys/girls dkt luar sana tu, senyum sikit, buat muka babi dia tu -.- comel lah buat muka mcm tu? TAK k?! 
You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground

assalamualaikum.

tadi aku tgk movie Sekali Lagi :') well i know i'm too young to watch this movie aight? so what?!
cerita tu sedih k? tsk tsk :p well cerita tu jiwang lh jgk, ofcourse lh cerita tu jiwang, cerita tu psl husband and wife! k dh byk merepek ni. hmm what ever~

*KALAU ADA JODOH, KITA JUMPA LAGI* :)

barbie doll

assalamualaikum. 

entry ni aku bukan nk ckp psl barbie doll k? aku just nk ckp psl kena layan sebijik mcm barbie doll :') 
well guys, cuba korang bayangkan, korang kena layan mcm ni. 

contoh; dia suka sakitkan hati korang or dia suka permainkan korang or dia suka marah suka suka hati. and etc.

well, baca baik baik ye, manusia ada perasaan. yes, maybe korang yg buat mcm tu tak rasa apa apa. but, org yg kena tu rasa mcm nk bunuh diri je bila korang buat mcm tu. cuba kalau aku kenakan korang. cuba kalau aku ckp dpn dpn dkt korang yg korang ni annoying gila nak mampos, apa perasaan korang? cuba kalau korang dpt tau yg aku kenakan korang, apa perasaan korang? ha? ha? best kn? 

hell no! aku prnah kena k mcm ni? and korang nk tau mcm mana perasaan aku? :') bila aku dpt tau aku kena mcm tu, aku rasa aku mcm useless gila. and aku rasa aku nk hina hina je budak tu biar dia tau apa yg aku rasa. best ke tak, sakit hati ke tak, sedih ke tak. like seriously, awal thn hari tu, aku dpt tau org yg paling aku syg selain drpd keluarga aku, buat mcm tu dkt aku, ofcourse lah aku sedih. cuba kalau korang kena? apa korang rasa? ha? 

and skrg ni pun, aku dpt rasa ramai lagi yg gunakan aku. 
yes! aku mmg barbie doll kau yg kau boleh permainkan. happy now huh idiot? :') i wrote about you :') 

                                                                                                                                                                                                               xxxx
                                                                                                                                                                                                             alisya.

Thursday, 4 August 2011

asdfghjkl

assalamualaikum :)

hikhik tadi kita dtg sklh naik kereta, kita dtg awal :) hihi
kita bosan duduk duduk sorang sorang dkt situ :( kita pergi lepak kjp dkt mak guard, then ada sorang manusia ni, membebel je tk habis habis, dia ingat lawak lah? pffftt perangai annoying gila mcm salmon fish -.-

then tiba tiba hujan pulak, haih sbr jelah dh ah tkde org payungkan masuk sklh, hari tu adam yg payungkan :> hihi thnks adam wasta :> k kita bukan nk ckp psl ni -.- ish apa kita ni merepek je byk -.-

tadi lps solat zohor, kita ronda ronda lh dgn gedik, then tiba tiba ada kepala budak kelas kita ni terhantuk dkt kepala kita, kesian kita tau, tiba tiba je kena :( nsb baik gedik ada :') walaupun dia tk buat apa apa :') syg gedik sgt sgt #ihateyouseriously,

then kita masuk kelas kita, kepala kita pening sgt sgt, ni semua kepala batu tu punya psl lah! grrrr -.-
time BI cikgu ajar, kita dh mcm 'ha apa? ha apa cikgu ckp ni?' skrg pun kepala kita sakit lagi. tsk tsk. habis benjol kepala kita. jahat ah org tu terhantuk dkt kepala kita :( tsk tsk

hihi dh ah tu je lah kot, eh eh! mlm td kita rasa happy sgt sgt :') DIA senyum blk dkt kita :') hikhik
kbyeee, xxxx <3

Wednesday, 3 August 2011

sabar?

assalamualaikum,

sumpah hari ni aku tkde mood dkt sklh -.-
hari ni dh hari yg ketiga kita berpuasa aight?
aku ingat time bulan ramadhan ni, aku boleh tahan kemarahan aku or something.
but............ grrrrr

tadi dkt kelas, aku tgh kehausan smbil fokus apa yg cikgu ajar, then budak budak kelas aku memekak pulak -.- tak puasa ke duh korang? -.-'
aku dh bengang mengamuk ah -.- then ada makhluk Allah ni ckp 'kau yg jerit, lepas tu kau nk suruh org diam'
HA HA, fikir pakai otak lh duh, kalau aku tegur diorang, ckp slow je, diorang nk dgr ke? bila aku jerit, semua dgr suara aku kn? so apa masalah kau skrg? lepas tu kau yg over touching, aku buat lek je. duh~ gedik betul -.-

then blk td, aku on fb kjp, tiba tiba ada seekor ikan tegur aku dia ckp aku gedik lah apa lah, perghhh! ikut hati, nak je bakar ikan tu! grrrrr! kalau aku tau siapa ikan salmon sbnr, habis ah dia dkt sklh nnt! argh!

Tuesday, 2 August 2011

Next to you.

assalamualaikum :)

hihi ntah mengapa#cehh aku asyik dgr lagu next to you je :/
but bukan yg barber nyanyi tu, aku dgr yg cover punya :3

suara boy ni buat aku cair :') hihi maybe disebabkan aku benci gila gila barber tu, soo aku pun dgr jelah mamat ni nyanyi, aku dh pernah dgr dh barber nyanyi dgn chrisB, but aku lagi suka boy ni nyanyi :')
suara boy ni seriously sedap walaupun aku tk pernah rasa dia punya suara tu#merepekkbye.

hihi so guys, bukaklah vid di atas ini :p
assalamualaikum~
assalamualaikum :)
smlm dkt fb aku ada post status 'Iloveyou.'
aku sengaja je nk tgk siapa yg bls/like.
hihi then tgk tgk ramai yg like kn? :p #sorry fitri aku tk perasan pun dia like D:
hihi tkde mksud tersirat pun dlm ayat tu. aku dh mls dh nk fikir blk psl couple thingy.
better study dulu ken ken? bak kata  tengku dr asmadi 'study hard!' hihi :)

huh k nk kemas meja
well guys, selamat berbuka :') <3

Monday, 1 August 2011

so what?

assalamualaikum.
k mula mula alisya nk ckp sorry if siapa yg terasa ke apa ke, k sukati korang lah. so what? :)

k like seriously, hal aku, kau tk payah nk masuk campur k? dh nama pun hal AKU, bukan hal KAU, yg kau nk sibuk sgt asl? if aku tulis status psl apa apa pun, so what? status aku, bukan status kau. status kau, aku tk kacau pun.

and yes, bulan puasa ni tak elok mengumpat org, HAHA! aku tk mengumpat pun. aku just luahkan rasa bengang aku je. so what? please lah wehh, yes mmg aku annoying, tk habis habis update status. so what? kalau kau tk suka, tak payah like or comment, or lagi senang tk payah baca. ouh nnt kau nk ckp 'dh bnda tu dpn mata aku, bukan aku nk sgt tgk' eh nasib ah. aku kisah apa?

:)