Saturday, 30 July 2011



rindunya sam tsui :') hihi me laff chu always <3 :*

weheeee~~

aku ingatkan dia tknak reply, bila aku on je td, ada 2 inbox, satu dari hazman, 1 dari dia, aku dh mcm 'yes!'
k alisya! kau kena baik balik dgn dia! esok dh nak puasa! fahee dok? urgh -.- like seriously, aku rindu dia sgt sgt :') tsk tsk~

Ramadhan :)

assalamualaikum :3

hiho~ minggu dpn dh start dh bulan puasa, hihi, nsb baik aku sempat ganti -.-'
hrp hrp thn ni penuh lah puasa :3 hihi mls nk ganti :3
ustad ckp, bulan puasa ni, kita kena mintak maaf dkt siapa siapa yg kita rasa kita kena mintak maaf takut kena sihir? #mcm ni kot ustad ckp o.O
k aku rasa ramai lagi aku belum mintak maaf D: hmmm k, errr malu pulak nk ckp, hehehe :3

errr korang, tak kisah ah siapa siapa yg pernah kecik hati dgn aku, sorry sgt sgt. aku bukan perfect mana pun, err sorry sorry sorry :S #speechless

k tk sbr nk tunggu akmal belanja isnin ni :3 weheee~ tapi mcm kesian dkt dia lh pulak :/ hmmm nsb ah :p hihi
bila dh blnja nnt, thnks gedik :3 love you lah~

k guys, selamat menyambut bulan ramadhan :3 puasa penuh tau :3 hikhik. k assalamualaikum

Wednesday, 27 July 2011

alhamdulillah :')

assalamualaikum :)

hihihi hari ni aku sgt lah happy~
smlm, aku tnya, mak aku jd ke ?
then mak aku ckp..... TAK.
then aku pun dh mcm tsk tsk.
lps tu mak aku belum habis ckp lagi, mak aku ckp, ayah aku g dua pilihan;


  1. pindah indon (sorang sorang, cuti setahun sekali) thn ni~
  2. pindah Arab (satu family) thn dpn~
ofcourse lah pilih number 2 kan :3 hihihi
nsb baik tk jd kot o.O  sbb mak aku ckp last minute sklh tu mcm ..........................................

Sunday, 24 July 2011


dh biasa dh mcm ni :') 

tsk tsk

haih, aku tk tau knp?
knp aku slalu teringatkan dia?
knp aku rasa mcm menyesal gila ni?
apa jadi ni?!

haih, serious aku ckp, aku rindu dkt dia,
aku rasa aku nk pergi blk time awal tahun ;'(
bila aku tgk kucing, aku teringat dia. haha :')
dia pernah marah aku sbb aku ckp aku tak suka kucing hitam :')
hee~ tiba tiba rasa rindu dia marah pulak :')
kalau aku dgr ckp kwn aku awal awal. aku takan frust tonggek mcm ni :'/

bila lh dia nk maafkan aku :/
bila lh aku nk rapat dgn dia blk :/
sempat ke sblm bulan 9 ni aku nk rapat blk dgn dia? haih
think positive alisya:'/
 :'(

please please

please please reply :'/
kalau tk, smpai bila lagi aku nk tegur dia :'/ haish

Saturday, 23 July 2011

b o r i n g

hey ho~ hari ni sumpah boring gila, then org call pun ckp bnda merepek je,





well actually ni candid :3 hihi thnks ayah ambik gbr yg comel ni :')
tgk! muka aku tu pun dh tau aku bosan. dh lh merapu je byk org dlm telephone tu -.- grrr

Friday, 22 July 2011

ANNOYING!

STOP BEING ANNOYING! PLEASE?! 
ANNOYING ORANGE PUN TK ANNOYING MCM KAU TAU TAK?!
ARGHHHH!

Tuesday, 19 July 2011

indonesia (Y)

assalamualaikum :')

smlm, umi aku tiba tiba tnya aku, 'mira nk sklh dkt oversies tk?'
aku dh mcm 'haa? tiba tiba je umi ni?' then aku tnya lah dkt mana, then mak aku jwb 'dkt indon'
and i was like 'indon?! eee tknak ah!' #while my brother was laughing -.-
then mak aku ckp 'eh ni bukan sklh kg, ni sklh international school'
then aku ingat mak aku kenakan aku, so aku ckp lah 'naaak sklh situ :3'
then mak aku ckp 'ok nnt umi bg tau ayah'

10 minutes later~

aku trun bwh, on fb kjp, then tiba tiba ayah aku call skype, dia tnya, betul ke nk sklh indon?
then aku tnya lah 'betul betul ke main main?'
then ayah aku ckp 'betul betul lah'
aku ckp lah 'hmmm nk lah'
aku tnya bila pergi indon?
ayah aku ckp tahun ni, bulan 9~

:') nmpaknya smbut birthday dkt indon lah~
ayah aku ckp tk sure lagi, soo harap harap tk jd lah :')
like seriously? dh lh duduk asrama, family dkt shah alam, aku dkt indon :'(
then bila aku fikirkan blk, dkt sana nnt kena cari kwn barulah :/
hmmm :'(

Sunday, 17 July 2011

kalau tk suka, tk payah baca, senang cerita :)

assalamualaikum :)

entry kali ni, aku nk ckp psl faker lagi :)

td bila aku tgh borak borak dgn kawan baik aku, dia ada lh cerita sikit psl blabla ni, bila dia ckp psl bnda tu, baru aku perasan, kebanyakan org yg aku kenal tk tunjuk diri dia yg sbnr. fahee?

contoh lh eh;

manusia A:-depan-ee alisya comelnya :')
                  belakang- eee alisya comel? tlg lh wehh, aku puji dia pun sbb aku tanak dia terasa ;p

manusia B:-depan- alisya kau baikkan? tlg lh belanja aku please :>
                  blkg- lol aku baik dgn dia sbb nk suruh dia belanja je, save duit aku ;p

manusia C:-depan- alisya sumpah kau sweet gila dgn dia :')
                  blkg- eee dia ingat dia dgn blabla tu sweet ah?! geli aku
           
manusia D:-depan- aku rasa bertuah dpt kwn mcm kau :')
                  blkg- bala sial alisya -.-

hmmm mcm mcm jenis manusia lah aku jumpa :') well, aku dh biasa kena mcm ni, aku perasan diorang mainkan aku, but aku mals nk tegur. maybe korang dkt luar nmpak aku mcm org gila, merapu je byk. korang tak tau apa perasaan aku dkt dalam :') kadang kadang aku try kawal kemarahan aku. bila kwn aku marah aku, aku try kawal tanak marah diorang blk. siapa yg suka kena marah kn? :')

korang dh besar panjang dh pun. buat apa aku nk tegur semua bnda tu kn? korang fikir sendiri perangai korang mcm mana, aku mengaku perangai aku tk lah perfect mana nk tulis mcm ni. sukati korang lah korang nk ckp apa. ni blog aku, entry aku, laptop aku, diri aku. tkde perkataan 'kau' dkt sini :)

apa apa pun, aku nk mintak maaf, kalau aku dh mcm tak layan korang semua, buat korang marah la apa lah. sorry byk byk.

assalamualaikum.

Saturday, 16 July 2011

T.T

assalamualaikum

td aku tgh tgk penunggu istana, mula mula abg aku yg dh habis sklh tu temankan lah.
lps tu bila movie tu dh part part seram, aku tgk bilik abg aku kosong, aku dh meraung ah. sbb sorang sorang dkt situ T.T
aku turun bwh kjp, tkde org pun. aku tgk luar, kereta tkde D:

kalau cerita tu tk seram, tkpela jgk -.-
yg aku bengangnya, abg aku ni pergi tinggalkan aku knp?! T.T
dia balik nnt, tgk ah -.- aku baling iphone dia >:D muahahaha

Friday, 15 July 2011

...

assalamualaikum :')
hari ni aku nk tulis entry psl @#^%
hmm :/
dh 6 bulan aku tak tegur dia.
smlm fathin pergi buat aku teringat dkt dia T.T
dang you fathin ;p

sumpah aku rindu gila dia :'(
time hari koperasi hari tu, aku lambai dkt dia, nasib baik dia lambai balik :')
lambaian dia tu dh cukup buat aku happy :') *sorry jiwang kjp
aku mintak no dia dkt khadijah, aku nk try txt dia, tp takut dia tknak reply :'(
menyesal aku pergi mintak @#$%^ dkt dia hari tu :'(
sumpah menyesal :'(

but skrg, aku tgk dia dh berubah, dh tk mcm dulu.
dia dh happy dgn kwn kwn dia.
aku tknak kacau :')

then td, abang aku yg dh habis sklh tu tnya aku 'kembar empat nk pergi everest en?'
aku pun dh mcm haa? o.O tiba tiba je
lps tu dia ckp 'kau tk tnya @#$% ke?'
aku pun ckp lh yg aku dh tk rapat dgn dia lg.
then abg aku membebel -.- *aku sabar :')
hmm abg aku suruh aku rapat blk dgn dia :(
but mcm mana ha abg?! haiyaa -.-

kbye

Wednesday, 13 July 2011

new phone again? wehee

assalamualaikum :)
hari tu time hari sukan, gang gang che kata nk tukar bb sbb nnt sng lah ada bbm nk txt apabnda semua tu kan.
then td che tnya lah ayah che, nk tukar bb boleh? :p
ayah che tnya knp?
che jwb lah, blablalablabla*pnjang sgt, mls nk type

ayah che kata, 'tgk lh lps raya nnt, hp awak kn best' then che pun mcm 'best?! best?! tak ayah tak D:'
ayah che gelak gelak, che pun tk tau knp dia gelak -.-
lps tu ayah che ckp 'nk phone best, ayah belikan iphone 4 jelah'
then che pun ckp lah'eeeee tknak -.-'
blablablala

then keputusan muktamad, ayah che kata, 'ayah tknak beli bb, ayah nk beli ............'
che pun dh mcm 'ah mls ah layan -..-'
che tknk ..... D: che nk bb :( walaupun phone che ni bb ciplak -.-
hihi k merepek je. bye

Tuesday, 12 July 2011

untunglah~

assalamualaikum :)
yee, smlm hari selasa, pg pg pukul brp ntah, abg che yg form 5 tu ckp dia dpt PLKN.
and che pun bg lah tau dkt umi che, then umi che pun bg lah tau ayah che.

then lps che blk sklh, che ckp lh 'puyoo puyoo dpt plkn~'
then dia ckp 'ee nnt masuk plkn hitam ah muka aku'
then che baru teringat, dia tk boleh kena panas, nnt muka dia sunburn~ HAHA
gedik betul -.-

che ingat dia risau psl che ka, umi ka, ayah ka, ni tak!
psl kulit hitam yee bang? sbr jelah -.-

Monday, 11 July 2011

fun fun fun

assalamualikum :)
smlm 10 julai 2011~

aku mls nk cerita pnjang. sedih tk dpt jumpa kwn lama :'(
sob sob.
















aww rindunyaaa :3 
hikhikhik kbye

Thursday, 7 July 2011

enjoy ;) 


If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
http://www.elyricsworld.com/count_on_me_lyrics_bruno_mars.html
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you

ppfffftttt

assalamualaikum :)

aahhhhh bencinyaaaaa, dh lh kena pakai baju kurung/kebaya time hari sukan!
then nk kena lari 4 by 1. argh -.-

asl lh aku yg kena? -.-
aku jln perlahan, suruh laju, aku jln laju, suruh perlahan pulak -.- aku duduk diam diam karang -.- kalah terus -.-
lps tu baner sama mcm thn lps -.-
eeeiii noob nyaaaaaaaa -.-

haih sabar alisya sabar -.-
nk msuk pkbm ah mcm ni xP hahaha
kbye.

Wednesday, 6 July 2011

sho sho excited

assalamualaikum :)

aaahhh, i'm sho excited :D
sumpah tk sbr nk jumpa dia :D rindu gila dia kot :(
dh 4 thn tk jumpa :(
hmmm harap harap dia dtg lah hari ahad tu ^.^ hihihi :>

Monday, 4 July 2011

crying alone

assalamualaikum.
huaa, aku ingat aku batuk biasa, rupa rupanya, batuk darah :'(
whats happening? :(
aku dh mkn ubat, aku dh minum air suam. asl ni?

aku baru je gelak gila gila dgn anak ali.
then tiba tiba ada DARAH dkt tgn aku :'(
sedihnyaa, esok nk pergi sklh :'(

serious scary :'(
doakan lah aku cepat sembuh :'(
assalamualaikum.

hahahaha so funnay

assalamualaikum,
kalau jwb syg, kalau tk jwb dosa.

yeay demam aku dh sembuh sikit ^.^ huga huga! hahaha
hari ni aku dh active blk fb sbb ada org suruh.
td aku on fb, then aku nmpak gbr yg melawakkan. hahahaha
sumpah lwk sehh gbr tu xD sakit perut aku gelak.

pleashhh dont make me laugh :3
hikhikhik -.-

k thats all, bosannya duduk rumah :(
hmm assalamualaikum~

Sunday, 3 July 2011

fever :(

assalamualaikum :)
tk jwb dosa, kalau jwb syg :)

since hari khamis hari tu, aku dh start demam.
mula mula aku ingat tk lh panas sgt, then pg td, aku tk dpt tidur, katil aku panas sgt sgt.
blk tuition aku terus baring. tk larat nk bangun.

haih, dh 4 hari dh aku demam ni :(
esok maybe aku tk dtg sklh. MAYBE lah.
kalau aku dtg, mmg pengsan ah aku tgh tgh jln tu. haih

hmm, doakan lah aku sembuh dgn cepat ok? :> hihi
k dh mcm ckp sorang sorang dh ni.
k tu jelah kot. assalamualaikum :)

Saturday, 2 July 2011

adik beradik khir :3

assalamualaikum :)
tk jwb dosa, kalau jwb sayang :3


sarah khir
syahir khir

hari ni aku nk cerita psl dua adik beradik khir ni :3
yg abg berumur 17 thn.
yg adik berumur 13 thn.
dh besar panjang dh diorang ni.

aku start dgn adik dia dulu lh eh.
nama dia maisarah syahirah. org panggil dia sarah or mai kot :p
sarah ni baik, comel and blablabla. hahaha tk boleh nk puji sgt nnt ada yg perasan.
dia ni belieber, minat kpop lah apalah. hahahaha
aku dh anggap dia mcm adik :3 walaupun aku ada adik yg gedik dkt rumah :>
dia ni junior aku lh kn :3 
muka dia dgn abg dia lebih kurang je pun :p hahaha.

k skrg psl abg dia pulok. 
nama panjang dia syahir ......... *tak tau nama pnjang :3 sorry syahir :3
dia ni hyper sgt sgt :O 
dia ni best friend abg aku :) 
dia baik, kadang kadang suka buat lwk :) 
well dia senior aku :> hehehe 
dia ni anti gila bieber, tk mcm adik dia. hahaha
well dia ni single ye, siapa yg berminat sila contact 0123456789 :) 
hahaha. 

ok tu jelah. assalamualaikum :>

Abdul Rahman

assalamualaikum :)
hari ni aku nk cerita psl abdul rahman or org lebih kenal dia dgn aman.
semenjak hari rabu lps time hari koperasi tu, aku dh tk ckp dgn dia lgi. maybe sbb aku still marah dkt dia.

well aman, seriously lisya nk mintak maaf if ada buat aman sedih, marah or blablabla.
just lisya perlukan masa nk maafkan aman. well mmg lh sng nk maafkan. but ntah ah tunggu lisya sihat nnt baru lisya maafkan. cehh tkde kena mengena pung.

well if aman nk tau, lisya mmg tkde apa apa dgn akmal. kitorang mmg dh lama rapat since standard 3. lisya just tknak aman kongkong lisya tu je, lisya boleh jd kwn rapat aman ok? k dh mcm pelik dh entry psl ni

k tu jelah kot. nnt nnt lh smbung. nk mkn ubat. assalamualaikum.

its a best day ever :')

assalamualaikum :)

k pg td aku pergi yg gbr dkt atas ni haa. malas nk type pnjang pnjang. nama dh lh pelik. hahaha
well hari ni aku jumpa ramai kwn lama dari sklh rendah :') awww sumpah rindu gila diorang :')

pagi pagi pukul 4 aku dh bangun, mak aku suruh makan ubat sbb nnt tk sempat. then tidur blk, pukul 5:15 aku bgn, kejutkan kwn kwn aku. badan rasa panas. takpe semua ujian dari Allah. so aku pun mls nk mandi, aku baring lh kjp, then abg aku suruh cepat dh lmbat. aku tgk jam awal lagi kot -.- pukul 6:15 aku solat subuh, time aku nk solat tu abg aku marah. dia suruh cepat. aku ckp lah aku tumpang kwn, kecoh betul. then dia bla pergi rumah kwn dia.

aku mcm biasa tumpang cik teha wan buncit. then nk ambik cik pitri wan gendut pulak dkt sek4. smpai pukul brp ntah, sempat lgi jog tasik. HAHA k tu tk boleh bla, baru smpai tasik dh semput kot. then dh smpai dataran merdeka, mcm mcm org aku jumpa. diorang ckp budak niners dgn sevens handsome?! oh mak guard, aku tgk biasa je. handsome? ayah aku lgi handsome :> hihi. then kitorang buat senam robik. dh habis tu lari lh 1 padang tu. hahaha sumpah mcm apa je, kacau kacau budak sklh rendah. hahaha then nmpak gf lama RADHIATUL MUNIRAH. hihi dari niners meow meow.

dkt tgh tgh jln tu, aku, natasha dgn fathin menjerit nmpak dia. hahahaha ye ah rindu kot! then dh smpai dkt tempat td tu kitorang pun carilah kwn yg aku dh tertinggalkan td. hehe. semua sibuk haus, apa lgi pergi ah gerai gerai. ada ke dkt gerai smk ssaas jual baja kompos? -.- kalau ada yg beli tu mmg tk boleh blah ah. hahaha. then duduk dkt tepi jln sbb nk tgk band. hihi mcm mintak sedekah je -.- hahaha k tk lwk. aku tersiku adik natasha, hehe sorry baby, tk sengaja :(

then tgk cheer, cheer ssaas mcm apa je -.- cheer sevens lgi best kot. lps tu aku tk ingat kitorang buat apa o.O haaa kitorang jumpa blk munirah :) hihihi natasha dh mcm monkey dh terjerit jerit terlompat lompat. hahaha disebabkan bosan sgt kitorang duduk lh tgh tgh padang. hahaha aku suka tgk budak sklh rendah. comel gilaaaaa! hahaha. then kitorang tgh rancang nk blk dgn apa ni? hahaha semua sibuk tnya nk blk dgn apa. aku diam jelah. hehehe.

lps tu kitorang jumpa 'ALIYAH FATHINAH dgn  FARISYA*betul ke nama dia ni? aku lupa o.O
then ambik lh gbr dgn mereka :> awww windunyaaa. uhuk uhuk. then kitorang ronda ronda dkt gerai nk cari abg aku yg hilang ntah kemana. aku tgk hazman sorang sorang je. kesian dia. nk temankan tp nnt aku pulak yg hilang. so biar jelahkan. hehehe sorry ajmon :>

dh nk blk tu, aku tumpang MUHAMMAD RIDHZUAN. k sumpah dia drive tk boleh laju lagi agaknya -.- aku dgn abg aku dh boleh tergolek dh dkt blkg tu -.- thnk you ridhzuan bg tumpang :> hihi kalau boleh bwk lh  saya jln jln lagi (Y) hahaha.

blk tu mak aku tnya blk dgn siapa, then aku pun ckp lh blk dgn kwn zuazri. mula mula aku ingat mak aku nk marah. rupa rupanya mak aku ckp 'ouh yg lelaki naik kereta kelisa tu eh?' aku dh mcm err ha'a o.O then mak aku gelak gelak. aku dh pelik time tu. terus txt rid. hahaha k its not funny :p


 hahaha k ni sumpah mcm asdfghjkl
 sarah khir. ignore my face please
 co cad ajmon tk nak ambik gbr
munirah and natasha <3
 meet adam and izzudin*betul ke eja? 
p/s: IGNORE MY FACE

 liya and farisya <3
me guesta!

hmm ada sorang kwn aku tkde, SITI KHADIJAH. well dia tkde transport nk pergi. hmm so sad.
k thats all. assalamualaikum

Friday, 1 July 2011

fever

assalamualaikum :)
well rindunya on ^.^ hikhok
skrg aku mmg tknk on fb. phone pun off. tknk org kacau.

dkt sklh td, okay lah. walaupun demam, still hyper jgk, thnks to my girlplen for cheering me up :'> <3
ouh yeah, thnks akmal sbb buat aku gelak SIKIT. sikit je k? tk byk.
tk dpt imam muda, dpt ustad asmadi :> hihi

ustad buat aku gelak sikit je. aku tk fhm apa ustad ckp td -.-
lelaki duk gelak memanjang. aku tk fhm apa apa pun :/
haih, mmg gempak lah kn, pergi sklh time demam, then perangai tak langsung mcm org demam ^.^ hikhok

dh ah tu je. tk larat nk type pnjang lebar~ adios, assalamulaikum :)