Tuesday, 9 August 2011

Bahasa Melayu

assalamualaikum :)
weellll hari ni che nk habaq maaaiiiii psl Bahasa Melayu ni :)
 mcm yg hangpa semua tau, kita duduk di negara Malaysia :)
jd, apa salahnya hangpa semua ckp Bahasa Malaysia? toksah nk megah ckp Bahasa English sgt lah kn?

che bukan apa, semenjak cik dijah tulis entry mcm ni jgk, che pun nk semak jgk lh kn? :p maaf lah ye khadijah :p
k smbung, smlm, tadi che bukak bukak je blog, ramai post pakai bahasa luar, k che bukan tk bg, mampos korang lah kan nk buat apa, che just nk ckp je. jd, apa kata hangpa diam kjp, baca apa yg che nk tulis ni.
await hangpa semua tknak tulis dlm BM? hina sgt kah bahasa kita ini? ha ambik baku punya ayat. k sambung, buruk sgt ke bahasa melayu ni? hmm? che bukan apa, tp che pelik lah kn, che bukak blog tu dlm BI, che bukak blog ni dlm bahasa BI.

kesian pulak dkt Najib sbb cipta 1Malaysia ni, dia tkde pulak buat 1Dunia? haih, kalau hangpa BI ok tkpelah lh jgk, kalau hangpa BI pun bercelaru, tak malu? ha? bangga jgk ke? tolong lah, kalau bahasa melayu ni, kita takan salah eja atau apa apa lh kn, sbb kita mmg duduk dkt Malaysia, betul atau tidak? tidak? pergi mati. kubur lain lain.

atuk nenek moyang hangpa dulu, speaking ka? k kjp, che pun tk tau diorang speaking ke tk? o.O
k pape lah, ha kita tk payah lah nk poyossss sgt pakai BI tu. seperti yg che ckp td, che bukan nk marah, che cuma nk ckp je. k sukati korang lah korang nk buat apa lps ni. nk kutuk che ke apa ke, terserah. sbnrnya ada byk lg che nk membebel, tp malas nk type~ fikir fikir kan dan selamat beramal :)

assalamualaikum.


No comments:

Post a Comment